Gepubliceerd 19/11/2020

Kleding exporteren vanuit Italië 

Italiaanse export blijft groeien. Vooral Aziatische consumenten houden van Italiaanse merkkleding, tassen en schoenen. De reden is de absolute kwaliteit, de kleuren en de lange levensduur van de kledingstukken die in Italië zijn gemaakt door de belangrijkste ontwerpers. Om deze reden zijn Outlet Village, Multi brand shops, Warenhuizen, Trading import & export van designerkleding en e-commerce platforms vaak op zoek naar een efficiënte oplossing om producten te importeren. Het transport naar Italië moet goed geregeld zijn om al deze producten wereldwijd te kunnen aanbieden. 

De rol van inkoopkantoren

De rol van het aankoopkantoor van modemerken is om outlet, warenhuis en andere structuren te verbinden met de belangrijkste Italiaanse merken. Als je overweegt om een ​​bedrijf te starten met in Italië gemaakte goederen in het buitenland, moet je investeren in een goed inkoopkantoor voor modemerken. Het zal gemakkelijker zijn om Italiaanse merken te bereiken en alle trends en beste aanbiedingen te ontdekken. Door je aan het juiste bedrijf te binden, kunt je producten van de afgelopen seizoenen, voorraad, huidige collectie of volgende collectie vinden om jouw winkels te bevoorraden en aan te bieden aan klanten 

Hoe kies je de juiste producten? 

De eerste stap is  het identificeren van de meest geschikte merken voor jouw winkels. Het kiezen van koopwaar is erg belangrijk om klanten aan te trekken en te behouden. Kleding van afgelopen seizoenen, voorraden die zijn blijven liggen en actuele collectie zijn erg gewild op de internationale markt en moeten snel geleverd kunnen worden met passend transport van en naar Italië. De goederen kunnen op twee manieren worden gekocht: in speciale winkels, showrooms of in boetieks of op Excel- of pdf-lijsten met foto's en gedetailleerde informatie. Wat betreft pre-orders, kunt je merchandise selecteren in showrooms van merken of in officiële catalogi. De klant kan de nieuwe collectie op voorhand bestellen, deze wordt uiteraard geleverd in een periode van 6-8 maanden. Met deze modus is de keuze veel ruimer omdat je modellen, kleuren en maten kunt selecteren.

Start uw bedrijf met Italiaanse goederen en kies een vertrouwd inkoopkantoor en transportpartner.